ЗСУ потрібно змінити тактику контрнаступу: The New York Times знов видає себе за військово-аналітичний центр

Деякі американські та інші західні посадовці вважають, що українські сили під час контрнаступу занадто розосереджені, й радять змінити тактику. Про це пише The New York Times. На думку опитаних виданням неназваних стратегів, українські сили варто зосередити на головному фронті контрнаступу на півдні.

«Головна мета контрнаступу – відрізати російські лінії постачання на півдні України, розірвавши так званий сухопутний міст між Росією й окупованим Кримським півостровом. Але замість того, щоб зосередитися на цьому, українське командування розподілило війська та вогневі засоби приблизно порівну між сходом і півднем», – цитує видання слова американських чиновників.

Таким чином, як оцінюють офіційні особи, під Бахмутом та іншими містами на сході зосереджено більше українських військ, ніж під Мелітополем і Запоріжжям, які є набагато важливішими стратегічними напрямками.

Американські стратеги, з якими спілкувалися журналісти, радять Україні зосередитися на фронті в напрямку Мелітополя, який є головним пріоритетом Києва, а також на прориві через російські мінні поля та інші оборонні споруди, навіть якщо українці зазнають більше втрат під час цього процесу.

Чиновники наголошують, що тільки зміна тактики і різкий крок можуть змінити темп контрнаступу.

Ще один американський посадовець зауважив, що українські сили занадто розосереджені і їм потрібно сконцентрувати свою бойову міць в одному місці.

«Майже через три місяці після початку контрнаступу українці, можливо, прислухаються до цих порад, особливо зважаючи на те, що втрати продовжують зростати, а Росія все ще має перевагу у військах і техніці», – підсумовує видання.

Як ідеться в публікації, 10 серпня голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, його британський колега адмірал Тоні Радакін і генерал Крістофер Каволі, головнокомандувач США в Європі, закликали головнокомандувача України генерала Валерія Залужного зосередитися на одному головному фронті. І, за словами двох чиновників, проінформованих про розмову, Залужний погодився.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...