ЗСУ прорвалися через російське мінне поле на північ від Токмака, - американські посадовці

Американські офіційні особи повідомили, що, схоже, українські військові досягли прогресу в просуванні на утримуване Росією місто Токмак - життєво важливе місто-бар'єр, що стоїть між українськими військами і південно-східним містом Мелітополем. Про це повідомляє CBS News, передають Патріоти України.

Однією з цілей українського контрнаступу є просування на південь через російські укріплення в спробі повернути окупований Мелітополь — ворота до Криму, незаконно анексованого Москвою в 2014 році, і життєво важливий російський транзитний вузол.

Американський посадовець повідомив 17 серпня в інтерв'ю CBS News, що українські війська прорвалися через російське мінне поле на північ від Токмака і зараз вступають в бій з першою лінією російської оборони, яка утримує місто.

Відвоювання таких міст, як Токмак, і подальше просування до Мелітополя, буде складним завданням для українського контрнаступу, який з початку літа досяг поступових успіхів.

18 серпня Київ отримав ще одну приємну новину: Сполучені Штати дали зелене світло Нідерландам на поставку винищувачів F-16 в Україну, що є значною перемогою для країни, яка давно прагнула отримати винищувачі американського виробництва, щоб протистояти Росії в повітрі.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра підтвердив схвалення Вашингтона у своєму дописі в соціальних мережах.

“Ми вітаємо рішення Вашингтона прокласти шлях до відправки винищувачів F16 в Україну. ... Тепер ми обговоримо це питання з нашими європейськими партнерами”, — йдеться у дописі. — Це знаменує собою важливу віху для України на шляху до захисту свого народу і своєї країни”. 17 серпня Пентагон повідомив CBS News, що адміністрація Байдена готова провести навчання на винищувачах F-16 в США для українських пілотів, якщо буде потрібна додаткова потужність.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...