ЗСУ просунулись на 2-5 км вглиб біля Бахмута: Військовий розповів про успіхи на Донеччині

За останні декілька діб Збройні сили України мають суттєвий прогрес біля Бахмута на Донеччині - прорвали лінію оборони і значно просунулись вглиб - десь на 2 км, десь на 5 км. Про це розповів військовий 109-ї бригади ТрО Єгор Фірсов, передають Патріоти України.

Він наголосив, що ЗСУ забрали собі стратегічні локації і стратегічні пункти, якими до цього не володіли. "Умовно кажучи, де стояли роти нашого батальйону, де сиділи в окопах на першій лінії оборони, а зараз ці окопи і бліндажі вже вважаються тилом. Тобто якщо ворог тоді від нас був умовно через поле, то зараз по 3-5 км просунулись ЗСУ. Завдяки нашим штурмовикам, які зробили надважливий, надсміливий крок, і вибили ворога з тих позицій. Але це не виключає того, що під Бахмутом зараз тривають точитися важкі бої, ворог застосовує все – "Градами" б'є по місту, там зараз немає жодного мікрорайону, куди б не прилітали ворожі ракети", - розповів Фірсов.

Військовий також зазначив, що ворог зараз намагається обійти ЗСУ з боку Соледара – це близько 15 км від Бахмута, і прорватись там. "Тому район Соледара буде зараз один з найгарячіших, чи, можливо, – найгарячіший напрямок", – резюмував він.

"Поки війна не прийшла до тебе в дім": Зеленський відповів Фіцо, який висміяв словаків

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:44

Президент України Володимир Зеленський побажав словакам, щоби війна ніколи не прийшла на територію їхньої країни. Про це глава Української держави заявив 10 травня на спільній із президенткою Зузаною Чапутовою пресконференції в Києві, запис якої опублі...

Намагався обеззброїти: На Одещині росіянин напав на прикордонника

п’ятниця, 10 травень 2024, 19:44

В Одеській області громадянин РФ, який є організував схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон, напав на прикордонника та намагався відібрати у нього зброю. Про це повідомляє прес-служба Південного регіонального управління ДПСУ, передають ...