"ЗСУ просуваються у Волноваському районі... Тенденція наступу хороша", - Донецька ОВА (відео)

Солдати ЗСУ, фото

Як розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко, у звільнених Благодатному, Сторожовому, Нескучному та Макарівці йдуть стабілізаційні заходи. Активні бої продовжуються.

ЗСУ просуваються у Волноваському районі Донецької області, проте запеклі бої ще продовжуються. Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко під час брифінгу 14 червня.

За його словами, українські сили просуваються, проте подробиць поки що повідомляти не можна. Про конкретні успіхи повідомить військово-політичне керівництво України. Щоправда, зазначив, що ситуація наразі стабільна.

"Тенденція наступу хороша", — зазначив Кириленко.

Він також заявив, що у звільнених Благодатному, Сторожовому, Нескучному та Макарівці йдуть стабілізаційні заходи та зачистка територій від російських загарбників. Кириленко сказав, що ворог проводить постійні обстріли, оскільки росіяни дуже злі через те, що їм довелося залишити позиції, які раніше утримувалися.

Кириленко також зазначив, що на території звільнених населених пунктів ще до повномасштабного вторгнення проживало не більше 700 осіб. Евакуацію з Волноваського району було розпочато ще 25-26 лютого 2022 року.

"Якщо брати Благодатне, то з усіх 370 будинків це приватний житловий сектор, що вціліли не більше 20%", — зазначив Кириленко.

За його словами, зі звільнених сіл було евакуйовано 29 осіб. Наразі там тривають активні бойові дії.

Павло Кириленко про ситуацію на Донеччині

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...