"ЗСУ провели заходи": Окупати залучають резерви, щоб не дати Україні перехопити ініціативу на Харківщині, - військовий

Командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко заявив в ефірі "Еспресо", що у Харківській області російські окупанти намагаються тримати бойові дії на високоінтенсивному рівні, передають Патріоти України.

"Ворог зазнає втрат у живій силі та техніці, але постійно поповнює їх. Залучаючи нові резерви, щоб не дати можливості Силам оборони України перехопити тактичну ініціативу. Попри резерви та можливості росіян тримати високоінтенсивні бойові дії, Сили оборони переважають ворога", - розповів він.

За словами Федоренка, ворогу не вдалось досягти подальших просувань на цій ділянці фронту. Наразі у Харківській області ситуація умовно стабілізована. Збройні сили України залишають за собою усі позиції.

"ЗСУ провели заходи, і деяка кількість позицій була деокупована. Наразі ці позиції утримуються Силами оборони. Ведеться робота щодо знищення ворога. Зокрема, по військових цілях на території РФ за допомогою безпілотних систем та інших вогневих засобів. Тобто високоточною зброєю наших міжнародних партнерів. Це рішення дало можливість тримати ворога в постійній напрузі. Росіяни більше не почувають себе в безпеці за лінією державного кордону", - додав комбат "Ахіллесу".

Розвідувальний дрон ЗСУ вистежив і супроводив до місця стоянки: HIMARS уразив ЗРК ТОР росіян в Оленівці (відео)

вівторок, 23 липень 2024, 0:10

Наші військові уразили в окупованій Оленівці стоянку, де росіяни ховали комплекс протиповітряної оборони "ТОР", передають Патріоти України з посиланням на повідомлення прес-служби 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. . Комплекс протиповітряної обо...

Угорщина знову заблокувала фонд, звідки ЄС збирається оплачувати зброю для Україні

понеділок, 22 липень 2024, 23:55

Очільники МЗС країн Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі в понеділок вчергове не змогли досягти згоди з розблокування коштів Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї в Україну. . Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої полі...