ЗСУ проводять зондуючі операції: У Британії дали прогноз щодо великого контрнаступу України

Голова комітету з оборони Великобританії Тобіас Еллвуд дав прогноз великого контрнаступу України. За його словами, "великий напад" очікується найближчими днями. Про це пише Sky News. "У найближчі кілька днів ми маємо очікувати великого нападу в тій чи іншій частині Донбасу", - заявив Еллвуд, передають Патріоти України.

Він уточнив, що українська армія проводить "операції з розвідки та формування" і "головний фронт українських сил все ще знаходиться в резервах, готових до цієї єдиної атаки".

"Росіяни не знають, де це буде, але ми спостерігаємо хаос між групою Вагнера та самими російськими військами", – додав голова комітету з оборони Великобританії.

За його словами, вибух греблі у Каховці показав, що кремлівський диктатор Володимир Путін "навіть не вірив, що зможе утримати цю греблю". Але він закликав до "обережності" всіх, хто припускає, що Україна "вступить у бій" і "все закінчиться дуже швидко". Крім того, Еллвуд закликав союзників надати більше танків, винищувачів F-16 та ракет великої дальності.

Варто зазначити, що на Донеччині 11 червня було звільнено село Сторожове. Сталося це внаслідок спільних операцій Сил оборони Таврійського спрямування з іншими силами оборони.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...