ЗСУ ще не починали навчання на танках: У Пентагоні розповіли, коли США зможуть передати Abrams

У Пентагоні повідомили, що американські танки Abrams мають прибути до України до кінця 2023 року, але конкретних дат поки немає. Про це розповіла заступниця офіційного представника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу, передають Патріоти України.

Вона зауважила, що підготовка до навчання українських військових на Abrams ще не розпочалася. "Підготовка (українських військових - ред.) ще не розпочалася. Наша мета – доставити їх (танки Abrams – ред.) в Україну до кінця року, але це єдині терміни, які я можу назвати прямо зараз", – сказала Сабріна Сінгх.

Нагадаємо, 4 квітня високопоставлений представник оборонного відомства США поінформував, що українські захисники почнуть навчання на американських танках M1-A1 Abrams "відносно скоро", втім, конкретних термінів він не розкрив.

M1 Abrams: що відомо про американські танки

M1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва США. Він названий на честь генерала Крейтона Абрамса, який обіймав посаду начальника штабу Армії Сполучених Штатів і командував збройними силами США у В'єтнамі (1968-1972 роки).

Існують три основні версії танку: M1, M1A1 і M1A2. Вони відрізняються одна від одної поліпшеним озброєнням, системою захисту, електронікою.

Наразі M1 Abrams перебуває на озброєнні в таких країнах:

  • США;
  • Австралія;
  • Єгипет;
  • Ірак;
  • Кувейт;
  • Марокко;
  • Саудівська Аравія.

Брав участь у кількох війнах.

Приїхали допомогти з евакуацією цивільних: У Вовчанську окупанти розстріляли українських волонтерів

вівторок, 14 травень 2024, 18:46

У прикордонному Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів, за даними поліції, їх розстріляли окупанти і один із них міг загинути, повідомляє "Суспільне Харків" . Пряма мова начальника Вовчанської міської адміністрації Тамаза Гамб...

"Якщо цей конфлікт трошки заморозять - це все ненадовго": Боєць "Азову" відповів, коли закінчиться війна в Україні

вівторок, 14 травень 2024, 18:25

Ми будемо ще дуже довго воювати, тому що епоха війн вже почалася. І вона почалася давно. Наша країна воює століттями за свою незалежність, за свою свободу, за свою національність. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” з позивним “Ніко” розповів в екскл...