ЗСУ скористалися ротацією окупантів у районі Бахмута та почали штурм, - Череватий

Українські сили в районі Бахмута почали атаку на російських окупантів, скориставшись ротацією росіян, повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

«Ми, скориставшись тим, що ворог проводить ротаційні заходи, тим, що ті підрозділи, які заходять у місто, недостатньо знають місцевість, завдали ударів. Уже кілька днів проводимо штурмові дії. За добу наші підрозділи просунулися на деяких ділянках на 1,2 км», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його даними, за добу було 368 обстрілів, 15 бойових зіткнень і п’ять авіанальотів. Унаслідок боїв було знищено 120 росіян, 163 дістали поранення, 11 потрапили в полон.

Сили оборони вразили три гармати, мінометну систему Нона, самохідну артилерійську установку Гвоздика, протитанковий комплекс Рапіра, реактивну систему залпового вогню Град і три склади боєприпасів.

Увечері 7 червня заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Бахмут перебуває в напівоточенні, Сили оборони просуваються вперед. 8 червня за звітом Британської розвідки, на багатьох ділянках фронту в Україні тривають важкі бої, проте в більшості випадків ЗСУ утримують ініціативу. Того ж дня 3-тя ОШБр повідомила про відкидання російських військ на 1,8 км уздовж лінії фронту і на 1,2 км углиб.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...