ЗСУ ударами HIMARS відбили наступ РФ, ворог боротиметься іранськими безпілотниками, - експерти

Сили оборони України змогли відбити наступ військ Росії своєю бойовою авіацією і ракетними системами HIMARS та повалили окупантів в зневіру. За допомогою отриманих від Ірану безпілотників загарбники мають намір боротися з американськими РСЗВ і синхронізувати їх зі своїми системами ППО. Однак є сумніви, що їм вдасться реалізувати таке завдання, передають Патріоти України.

Як повідомляє Голос Америки, експерти сумніваються в тому, що іранські безпілотники працюватимуть на війні Москви проти Києва. Вони потрібні росіянам, щоб боротися з ракетними системами залпового вогню HIMARS.

Зокрема, полковник Корпусу морської піхоти США у відставці Марк Кансіан сказав Newsweek, що окупанти збираються використовувати БПЛА з некерованими ракетами великої дальності. Але для реалізації такого завдання їм слід налагодити взаємодію між дронами і бойовими ракетами. На це піде час.

У повідомленні журналу вказується, що атаки з українських HIMARS, які поставили Україні американці, і бойова авіація, призвели до падіння морального духу солдатів РФ. ЗСУ зуміли відбити наступ РФ. Тепер росіянам потрібно знайти протидію такому озброєнню.

У свою чергу, підполковник американської армії Пол Лукашенко припустив, що інтеграція БПЛА з російською системою протиповітряної оборони може стати проблемою.

Як вважає Лукашенко, ударні дрони, серед яких Rad-85, або Mohajer-6 або Shahid-129 або 191, результативні в тих випадках, коли ведуться непостійні бойові дії. Йдеться про удари по терористах або повстанцях. Наскільки вони ефективні в режимі війни високої інтенсивності - актуальне питання.

"Однак досі незрозуміло, чи будуть вони ефективні в умовах збройного конфлікту високої інтенсивності, який наразі йде між Україною і Росією. І справжньою проблемою тут буде їх використання інтегрованою системою ППО або IAD, яку призначено для ураження безпілотника, що наближається. Незрозуміло, чи дійсно у іранських апаратів такі технічні можливості", - підкреслив експерт.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...