ЗСУ в районі лівобережжя Херсонщини знищили шість катерів РФ: Гуменюк розповіла про влучні відпрацювання по ворогу

Російська окупаційна армія намагається забезпечити собі щільну оборону на Херсонщині, зокрема, вздовж берегової лінії Дніпра. Однак ворог не досягає бажаного успіху та зазнає втрат. Лише за добу 10 вересня Сили оборони знищили шість катерів РФ. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

За її словами, завдяки успішній роботі Збройних сил України ворогові не вдається закріпитись на тих позиціях, з яких їх було раніше вибито.

"Ворог продовжує активізуватися, вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону, зокрема, з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів – це дуже красномовне зведення, про яке ми можемо говорити за минулу добу. Це так завершилася їхня спроба закріпитися на тих позиціях, з яких їх було вибито", – сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що на Херсонщині російські окупанти зазнають великих втрат в особовому складі й техніці. ЗСУ знищують артилерію, міномети й інші засоби, якими росіяни тероризують правий берег Херсонщини.

"Також ми продовжуємо знищувати особовий склад, іншу техніку – гармати, міномети, все те, чим вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають мирному населенню суттєвої шкоди у матеріальному та фізичному сенсі. На жаль, є постраждалі за минулу добу на Херсонщині", – заявила Гуменюк.

Водночас в ОК "Південь" зазначили, що окупанти активізувалися у повітрі. Загарбники продовжують тероризувати Херсонщину керованими авіабомбами та дронами, зокрема в районі Очакова.

Також російська армія намагається запускати розвідувальні БПЛА з боєприпасами до зони розгортання навчань "Сі Бриз" в акваторії Чорного моря.

"Також ворог активізувався в повітрі. По-перше, вони не припиняють атак на правий берег Херсонщини керованими авіабомбами. По-друге, вони активізуються в акваторії Чорного моря, ближче до району розгортання навчань "Сі Бриз". Вони направляють туди БПЛА розвідувального типу, зокрема споряджені боєприпасами. Також вони активізували дрони на Очаківському напрямку", – повідомили в ОК "Південь".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...