ЗСУ в умовах максимально наближених до бойових вперше застосують новітню вітчизняну АСУ "Ореанда"

Автоматизована система керування має на порядок покращити управління зокрема бойовою авіацією ЗСУ

Підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ в умовах, максимально наближених до бойових, вперше, після надходження його на озброєння, застосують сучасну вітчизняну АСУ Ореанда.

Про це розповів АрміяInform начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Юрій Ставський, зазначають Патріоти України.

За його словами, випробування Ореанди відбудеться на підсумкових тактичних навчаннях сил ППО з бойовою стрільбою, які наразі розпочалися у Повітряних Силах.

Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи застосовуватимуть сучасний автоматизований мобільний командний пункт Ореанда, - повідомив Юрій Ставський .

8 перших АСУ Ореанда-ПС, що розроблені та виготовлені вітчизняним підприємством ТОВ НВП Аеротехніка МЛТ , були передані ЗСУ 21 грудня 2018 року. Загалом планується постачання 20 таких комплексів.

Це перше застосування Ореанди зенітним ракетним полком в умовах, максимально наближених до бойових, після надходження його на озброєння. До цього Ореанда пройшла успішні заводські випробування та показала свою ефективність на подібних навчаннях минулих років, - додав він.

Крім того, фахівці ЗРВ візьмуть участь у випробуваннях нового озброєння та здійснять контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет у рамках науково-дослідних робіт.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...