ЗСУ ведуть розвідку боєм, шукаючи "слабкі місця" в обороні армії РФ на Запорізькому напрямку, - Сили оборони

Українські військові "ведуть розвідку боєм, шукаючи слабкі місця в обороні російської армії" на Запорізькому напрямку, розповів в ефірі "Радіо Свобода" речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, передають Патріоти України.

«На Запорізькому напрямку російські окупаційні війська ведуть активну оборону, щоб не допустити просування наших підрозділів. Є певні перегрупування ворога, підсилення, для того щоб здійснювати контрнаступальні дії. Бо у ворога є втрачені позиції. Мова йде про район населеного пункту Велика Новосілка. Тут загалом усе попадає під поняття «бої місцевого значення», бо ми в цілому маємо оборонну операцію на Таврійському напрямку. Сили оборони вже тривалий час шукають тут слабкі місця, роблять контрвипади, розвідку», – розповів військовий.

За словами Шершня, російські сили продовжують укріплювати ті позиції, котрі наразі контролюють – «вони мінують місцевість та продовжують зводити фортифікаційні споруди».

«Натомість ворог це бачить, очікує на наші штурмові дії, підтримує свої частини у бойовій готовності №1. Подекуди продовжує фортифікаційні обладнання своїх рубежів, встановлює мінно-вибухові загородження. На Запорізькому напрямку ворог тримається в обороні, обстрілює наші позиції, прифронтові міста і села», – стверджує Шершень. Натомість Збройні сили України наразі «діють у рамках оборонної операції та нав’язують окупаційній армії невигідні умови бою».

«Всі ці заходи в рамках оборонної операції, локальні дії на місцевості. Тому виникає певна рухливість, певна динаміка, шукаємо варіанти переходу від позиційної оборони до атаки. Ініціатива на нашій стороні, і ми маємо нав’язати противнику свою волю, створити для нього невигідні умови бою. А дистанційно намагаємося завдавати максимальних втрат, шкоди ворогу», – запевнив військовий.

За останню добу російська армія здійснила обстріли низки населених пунктів, зокрема Новопіль, Гуляйполе, Бурлацьке, Новосілку, Новопіль, Темерівку, Ольгівське, Білогір’я та Кам’янське у Запорізькій області, уточнили українські військові 9 червня.

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...