ЗСУ відтіснили окупантів на Луганщині, пошкоджено міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

У Луганській області українським захисникам вдалося відкинути окупантів на раніше зайняті позиції. Пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається, розповів глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram, передають Патріоти України.

"У росіян значні втрати, і вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Втім, не залишають спроб вийти в тил наших військ і порушити логістичне забезпечення Луганщини", - написав він.

За словами глави Луганської ОВА, ворог впритул обстрілював Сєвєродонецьк кілька разів, щонайменше тричі - дуже потужно, місцями починалися вуличні бої. "Як наслідок, маємо пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне довколишнє селище Синецьке, яке місцеві часто називають "хутором", - уточнив Гайдай.

Крім того, є руйнування і в інших містах області: дев'ять будинків у Гірському, по чотири - у Золотому та Лисичанську, а також у смт Врубівка - 12, селі Оріхове - два.

Всього за минулу добу, за словами очільника області, відбито вісім атак ворога, знищено п'ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожі автомобілі. Підрозділи ППО знищили БПЛА типу Орлан-10.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...