ЗСУ влучили в ціль: На Херсонщині підірвали склад боєприпасів, штаб і казарму окупантів

На тимчасово окупованій Херсонщині вночі 17 липня загорівся склад військ РФ, який ті облаштували на узбережжі Чорного моря в селищі Лазурне. Удару завдали українські захисники, знищивши не тільки БК, а й штаб і казарму ворога. Про нічну "надзвичайну подію" на базі загарбників спершу повідомив Telegram-канал "СтратКом ЗСУ", а місцеві мешканці опублікували кадри, які зафіксували вибухи від детонації боєприпасів. Інформацію про успіх ЗСУ підтвердили в Херсонській ОВА, передають Патріоти України.

"Ранок – не ранок, без смаженої русні. Тим більше, якщо горить і вибухає черговий "склад із селітрою і гуманітаркою". Цього разу багато вибухів доноситься з боку Лазурного", – писали в мережі. Зазначалося, що на місці, звідки лунали "салюти", була база окупантів, на якій після сильного вибуху почалася детонація боєкомплекту до їхньої зброї."Орки вирішили покайфувати, олаштувавши біля моря штаб, казарми і склад, але не довго. ЗСУ – це ще ті "кайфоломи" для окупантів", – прокоментували автори повідомлення.

Херсонські Telegram-канали, посилаючись на інформацію від місцевих жителів, писали, що "хлопки" доносилися з різних куточків Лазурного, але найбільше – в районі санаторію "Чайка".Люди стверджували, що там спрацювала протиповітряна оборона загарбників – російська ППО намагалася збити українську ракету, але не змогла. У підсумку на базі окупантів спалахнула пожежа.

"Пансіонат "Чайка" в Лазурному горить. Спочатку ці п*дари випустили ракети, а потім до них прилетіло дві. Зараз все селище в диму", "ППО працювала, але ракету не дістала", "Чайку" ще не загасили, і періодично чути вибухи. Пишуть, що там був штаб окупантів та кілька сотень "ДНРівців"? "Після довгої детонації боєприпасів стоїть смог! Закривайте вікна та включайте витяжки", – коментували у мережі.

Радник голови Херсонської обласної військової адміністрації, військовослужбовець ЗСУ Сергій Хлань підтвердив, що українські воїни знищили російську базу в приміщеннях санаторію "Чайка" на березі моря у Лазурному.

"Облаштували собі і склад боєприпасів, і штаб, і казарми. Цієї ночі всього цього не стало, бо ЗСУ влучили точно в ціль. Місцеві кажуть, що дуже гарно горіло і довго детонувало", – написав він у Facebook. Також очевидці заявляли про вибухи, ймовірно, через детонацію БК військ Росії, поблизу Чорнобаївки.


Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...