ЗСУ вперше​ проведуть загальновійськову операції такого масштабу - те, на що Росія не спромоглася: Генерал Пентагону та ексдиректор ЦРУ спрогнозував, яким буде результат українського контрнаступу

Українці в ході цього стратегічного контрнаступу звільнять більшу частину окупованої 2022 року території, аж по Крим, вважає генерал

Генерал армії США у відставці, колишній командувач американських військ в Іраку та Афганістані і колишній директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Девід Петреус в інтерв’ю «Радіо Свобода» розкрив своє бачення можливого завершення війни в Україні.

Петреус зазначив, що наразі очікується український наступ наприкінці весни або початку літа, в якому роль відіграють західні танки, артилерія, бойові машини піхоти, різноманітні системи, а також підготовка підрозділів, які дозволять Україна вперше має провести загальновійськові операції такого масштабу в цій конкретній війні – те, чого Росія не зробила, і те, що українці деякою мірою здійснили зробили під час харківського наступу минулої осені.

«Цього не було в достатній мірі в Харкові минулої осені. Отже, ми завершили рік, в якому Росія програла битву за Київ, програла битву за Харків, за Суми і за Херсон і не досягла своїх зимових цілей. А тепер ми зіткнемося з весняно-літнім наступом нових українських сил, які навчаються в Німеччині, Польщі, Великій Британії та Україні. І на мою думку, вони досягнуть своєї мети», – заявив Петреус.

Генерал також вказує на важливості використання танків разом з піхотою, артилерією, інженерами і піротехнічними підрозділами армії для здійснення ефективних військових операцій. Далі зіграє роль ППО з танками, підтримувана МіГами, котрі надала Польща та інші країни НАТО, аби не підпустити до танків ворожу авіацію.

Додатково колишній директор ЦРУ зазначає важливість логістики, забезпечення додатковими запасами боєприпасів, продовольства, палива, води, медичної підтримки і матеріалів. Підкреслюється також важливість ефективного командування і контроль над радіоелектронною технікою з боку України, щоб ускладнити комунікацію росіян.

«Я думаю що він (контрнаступ – «Главком») матиме дві сторони. Одна з них полягає в тому, щоб росіяни не змогли підкріпити або поповнити запаси Криму через південно-східну частину України, тобто розірвати наземну лінію комунікацій, якої росіяни досягли своїм наступом навесні і влітку минулого року. Друга полягає в тому, щоб спричинити крах, можливо, навіть колапс російських сил на досить великій території півдня України, оскільки ЗСУ звільнять більшу частину української території, яку росіяни захопили минулого року, аж по Крим», – додав він.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...