ЗСУ вперше взяли у полон російського найманця з Узбекистану (відео)

22-річний узбек Ахмедов Мухредін Салі-огли, що воював на боці Росії, потрапив у полон до ЗСУ. Він став першим полоненим узбецьким найманцем. Про це повідомив СтратКом ЗСУ, передають Патріоти України.

"Громадянство – Узбекистан. Посада – мінометник 120-мм мінометної батареї російської ПВК "Редут". Місце проживання до вербування до російського ПВК - Москва. Ким був до вербування – студент московського ВНЗ. Причина вербування до ПВК – потрібні гроші", – розповіли в СтратКомі.

Відомо, що громадянин Узбекистану був взятий в полон на Харківщині – на околицях звільненої напередодні Балаклеї.

"Громадяни Узбекистану, представники інших Великих тюрських народів, вам не варто їхати на війну в Україну як російське гарматне м'ясо і вмирати за хотілки путіна. Залишайтеся вдома та несіть благо своїм країнам", – закликали в СтратКомі.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...