ЗСУ вперше збили іранський далекобійний ударний безпілотник

БПЛА Збройні Сили України поблизу Куп'янська збили іранський далекобійний БПЛА-камікадзе Shahed-136, передають Патріоти України.

"З великою долею вірогідності, можна стверджувати, що Збройні Сили України вперше знищили іранський ударний безпілотний літальний апарат поблизу Куп'янська", - ідеться в повідомлені.

Раніше фотографії невідомого збитого безпілотника опублікував у твіттері український офіцер. На світлинах на уламках БПЛА можна помітити кириличні написи "М214 Герань-2".

Аналіз зовнішнього вигляду знищеного безпілотного літального апарату дозволяє певно стверджувати, що було збито іранський далекобійний БПЛА-камікадзе Shahed-136, кажуть військові.

Уперше далекобійний дрон-камікадзе показали наприкінці 2021 року на військових навчаннях в Ірані. Точних характеристик Shahed-136 немає, однак на Заході припускають, що дальність їхньої дії може досягати 2 тис. км.

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...