Багатотисячне угруповання окупантів за крок до катастрофи? ЗСУ впритул підійшли до Ізюма в Харківській області, - Цаплієнко

Захоплення Ізюму може призвести до оперативного оточення найбільш перспективного угруповання військ противника, що силиться оточити захисників українського донбасу

ЗСУ вибили російських окупантів із лісу та впритул підійшли до Ізюма на Харківщині. Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

Свою звістку він супроводив картою місцевості. Поки що офіційного підтвердження від Генштабу ЗСУ цьому немає.

Із карти можна зрозуміти, що під контролем ЗСУ опинилися села Співаківка та Заводи, розташовані на берегах річки Сіверський Донець.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час бесіди з головою об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі заявив, що російські війська обстрілюють Харків і Харківську область, зазнавши невдач на Луганському напрямку.

"Зазнавши невдач на Луганському напрямку, російські окупаційні війська відновили обстріл житлових кварталів Харкова, що вимагає від нас адекватних дій", — повідомив Залужний.

За його даними, російська армія сконцентрувала всю свою увагу на півночі Луганської області. Там вона масово застосовує артилерію та має "десятикратну вогневу перевагу".

Сьогодні в Генштабі повідомили, що ЗС РФ намагалися штурмувати позиції українських військових у напрямку селищ Стариця та Рубіжне Харківської області.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...