ЗСУ встановили вогневий контроль над трасою Бахмут - Горлівка й ускладнили логістику армії РФ, - Євлаш

Українські Збройні сили продовжують наступальні операції на Бахмутському напрямку та мають певні успіхи. Зокрема, їм вдалося встановили контроль над трасою Бахмут - Горлівка, що суттєво ускладнило рух і логістику окупантів, передають Патріоти України.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини". Водночас окупанти не відмовляються від своєї основної мети – захопити повністю Луганську та Донецьку області.

Так, на Бахмутському напрямку російські війська активно намагаються відновити свої позиції в уже звільнених населених пунктах Андріївці та Кліщіївці, оскільки ці ділянки мають важливе значення для оборони Бахмута.

"Динамічно відбувається боротьба і там, і там, проте типи операцій відрізняються: якщо на Куп'янсько-Лиманському напрямку ми обороняємося, намагаємося стримати навалу противника, то на Бахмутському ми маємо успіхи й продовжуємо витісняти його з позицій", – повідомив Ілля Євлаш.

Кліщіївка розташована за 7 кілометрів від Бахмута, й оголення цього флангу дозволить Збройним силам здійснювати більше артилерійських ударів по особовому складу, командних пунктах і військовій техніці противника. Також на цьому напрямку ворог незабаром матиме значні проблеми з постачанням зброї.

"Вихід поблизу Андріївки й Кліщіївки дає нам можливість ближче підійти до траси Бахмут – Горлівка, яка вже перебуває під нашим вогневим контролем. Туди вже дістають і міномети, і протитанкові розрахунки. Тому постачання противника на цьому напрямку вже значно ускладнилося й ускладниться в подальшому", – повідомив речник.

Євлаш також розповів, що українські військові продовжують активну наступальну операцію на південному фланзі, конкретно в районах Андріївки, Одрадівки та Курдюмівки, і досягають певних успіхів. ЗСУ атакують ворога в тих місцях, де противник менше всього очікує, і попри домінування противника у повітрі, українські війська продовжують рухатися вперед.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...