ЗСУ виснажені, а росіяни йдуть, як зомбі: WSJ про результати тактики окупантів під Авдіївкою

Російські окупанти продовжують штурмувати посадки та пориті снарядами поля біля Авдіївки. І хоча українські захисники знищують їх одного за одним, загарбники продовжують іти на штурм, "як зомбі". Про це йдеться у статті The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

У виданні зауважили, що після провалу перших атак на Авдіївку в жовтні та втрат великої кількості бронетехніки росіяни змінили тактику. Вони стали посилати вперед хвиля за хвилею невеликі групи піхоти, адже Росія може дозволити собі втрачати тисячі людей заради невеликої вигоди.

"Ми все ще мотивовані, але ми виснажені. Російська піхота взяла терикон, повзаючи по тілах своїх товаришів, поки в нас не закінчився боєкомплект", – каже солдат 110-ї бригади Олександр Сергійчиков.

Інший військовий, боєць 47-ї бригади Богдан Лисенко, який воює на бойовій машині піхоти Bradley, зазначив, що росіяни атакують, "як зомбі".

"Вони не дурні. Це стратегія. Вони шукають слабкі місця, а потім ідуть туди. У нас недостатньо боєприпасів, а у них достатньо людей", – додав командир Bradley в 47-й бригаді Михайло Коцюрба. Полонений окупант розповів журналістам WSJ, що російські командири ставляться до своїх підлеглих, "як до непотребу".

Бої за Авдіївку можуть стати новим етапом війни

У WSJ припускають, що битва за Авдіївку може стати для України початком багатомісячної оборони. В умовах, коли у США стартує передвиборча кампанія, а Європа заледве нарощує військове виробництво, невизначеність із постачанням західних боєприпасів обмежує можливості ЗСУ.

Військовий експерт Ігор Романенко в коментарі виданню зазначив, що чисельність українських підрозділів на фронті мають неукомлектованість приблизно 20-40%.

"Через брак піхоти ті, хто залишився, втомилися. Можливості для відпочинку та ротації практично відсутні", – каже експерт. За інформацією WSJ, на північ від Авдіївки окупанти подолали залізничне полотно, і тепер хочуть захопити села Степове та Бердичі.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...