ЗСУ вже били новою ракетою на понад 700 км - і це не межа. Розробка має більш ніж стратегічне значення, - генерал Генштабу ЗСУ

Йдеться саме про нову ракету, робота над якою продовжується шляхом досягнення ще більших дальностей та більшої точності

Начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал Сергій Баранов повідомив, що в Україні вже є ракета, яка успішно уражала цілі на дальності у 700 км.

Про це він повідомив в інтерв‘ю KYIV NOT KIEV, зазначивши, що "є вже дослідні зразки, проводяться випробування". І ця ракета повністю нова і її спроможності будуть нарощуватись, як по дальності, так і по точності.

Це було відповіддю на пряме питання відносно повідомлення від президента Володимира Зеленського від 31 серпня, в якому він зазначив, що відбулось успішне застосування далекобійного озброєння України на дистанцію в 700 кілометрів.

Водночас це повідомлення було доволі розмите, бо під категорію далекобійного озброєння потрапляють й дрони-камікадзе, наприклад, "Бобер", який має аналогічну дальність. Також Україна вже використовувала конвертований Ту-141 "Стриж" на ту саму відстань.

Але Сергій Баранов повідомив, що це абсолютно нова ракета. Й таким чином залишається лише питання - нова балістична чи нова крилата ракета.

Більше того, ця інформація корелюється з повідомленням від екс-міністра оборони Олексія Резнікова про розробку ракети із дальністю 1000 км. Враховуючи те, що Україна навряд чи веде два окремих ракетних проєкти, мова вочевидь йде про одну ракету, яка зараз вже літає на 700 км, а має досягти показника 1000 км.

Дальність 1000 км

Розробка цієї ракети має більш ніж стратегічне значення, особливо в умовах позиційної війни, бо дозволяє, у випадку відповідної кількості, досягнути відносного паритету у можливості ведення далекобійної війни та уражати більшу частину оборонних підприємств РФ, а також інші критичні об'єкти.

Окрім цього вкрай важливого озброєння в Україні йде робота йде над створенням та виробництвом причіпної гармати. Враховуючи те, що за Програмою переозброєння Ракетних військ та артилерії України передбачено повний перехід на 155-мм зі 152-мм, то мова скоріш за все йде саме про 155-мм систему. Паралельно звісно буде розширюватись виробництво й САУ "Богдана" та вітчизняних мінометів.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...