ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах на півдні, на Донеччині йдуть важкі бої, - Генштаб

Українські захисники закріплюються на досягнутих рубежах на півдні, а також продовжують наступати на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Водночас Сили оборони України стримують наступ окупантів на сході. Про це 21 червня повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передають Патріоти України.

"На напрямках Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне Поле – Макарівка мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав він.

Ковальов додав, що противник зосереджував основні зусилля на веденні оборони та недопущенні просування ЗСУ. Окупанти застосовують резерви, намагаючись відновити втрачене положення. На сході українські воїни продовжують стримувати наступ загарбників.

"Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області. На напрямку Білогорівка – Шипилівка вели наступальні дії, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – інформував Ковальов.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...