ЗСУ "закриють" Крим і зможуть бити на 500 кілометрів: Експерт розкрив деталі постачання нових РСЗВ

Результатом застосування ЗСУ американських РСЗВ HIMARS за 10 днів є знищення понад 40 складів, пунктів управління, місць зосередження військ РФ, заявив військовий експерт Сергій Грабський. Як підкреслив він в ефірі Сurrenttime, удари з нинішніх позицій вже наносяться "практично по виходу з Криму" - удар був нанесений по Чаплинці, передають Патріоти України.

Експерт також сказав про нарощування угруповання HIMARS для ЗСУ, яке дозволить надалі виводити з ладу весь рівень оперативної логістики російської армії.

"Мало того, я б хотів до HIMARS додати ще дуже важливе доповнення, а саме систему залпового вогню типу M270. Специфіка цієї системи залпового вогню полягає в тому, що якщо HIMARS має шість напрямних або пускових, то ця система має дванадцять напрямних або пускових. І перспективність цієї системи - так, я зараз говорив, що на сьогоднішній день заборонено продаж ракет з дальністю, які б'ють на 300 кілометрів, – так ось специфіка цієї ракети, цієї пускової установки M270 в тому, що вона на гусеничному ходу, тобто в топової версії, як кажуть автомобілісти, є можливість нанесення ударів ракетами, які стріляють на дальність 500 кілометрів. Тобто під ударами цих установок весь Крим і досить серйозна смуга на території країни-окупанта", - додав Грабський.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...