ЗСУ зараз мають непогані шанси звільнити окрім Балаклії, ще й Куп'янськ, - військовий експерт

Наші захисники мають непогані шанси звільнити окрім Балаклії, ще й Куп'янськ. ЗСУ зайшли в район Балаклії і перекрили ключову дорогу, яка потрібна окупантам для того, аби доставляти їжу та боєприпаси до Ізюмського угруповання. Про це розповів військовий експерт Павло Нарожний, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що Ізюмське угруповання ворога перебуває у "котлі", адже з одного боку шлях перекрили ЗСУ, а з іншого – дві водні перешкоди, як от річка Оскол та Сіверський Донець. "Ми вже бачили одного разу, як окупанти намагались перейти Сіверський Донець і як там активно працювала наша артилерія", – каже Нарожний.

За його словами, такий темп збережеться, можливо, навіть на декілька тижнів, ми у такому темпі будемо звільняти наші території. Щодо кількості ворожої живої сили на Ізюмському напрямку – то йдеться про приблизно 12 тисяч, плюс техніка.

"Друга цікава ситуація – Куп'янськ, адже ми там підійшли вже не просто у поле досяжності HIMARS, а вже й "Урагани" дістануть. Це дуже важлива логістична точка, не думаю, що у ворога там дуже багато шансів",
– переконаний експерт.

За його словами, у нас є час, приблизно до листопада – там вже підуть дощі. "Якщо ми завершуємо дві операції – Куп’янськ і Херсон до цього часу, то ми стоятимемо на цих позиціях аж до морозів", – додає він.

"В свою чергу, окупанти втратять до 30 тисяч особового складу, це з тих сил, які зайшли в Україну в лютому", – резюмує Павло Нарожний.

Джерело: 24 канал

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...