ЗСУ затягують петлю навколо росіян у Херсоні, РФ загрожує найбільша поразка, - експерт

Петля на російських військах навколо Херсона затягується, змушуючи окупантів ухвалювати рішення - залишитися і бути оточеними або втікати. Про це в ефірі Sky News розповів віце-маршал авіації військ Британії у відставці Шон Белл, передають Патріоти України.

Якщо росіяни залишаться, сказав Белл, то ризикують бути оточеними, ізольованими і потенційно знищеними. І якщо вони підуть, це буде дуже, дуже велика поразка для Росії.

"Російським чиновникам було наказано покинути Херсон. Також є повідомлення про те, що деякі російські солдати ходять в цивільному. Робіть з цього будь-які висновки, але, найімовірніше, це означає, що вони можуть піти, і це не буде виглядати як звичайний відхід військових", - зазначив Белл.

Заява генерала Суровікіна про непросте становище РФ у Херсоні створює умови, що російські війська справді можуть бути виведені. Але для росіян втекти з Херсона буде важко.

"Всі мости через Дніпро зруйновані, тому переправляти важку техніку по понтонних мостах буде дуже повільно і дуже-дуже складно. Якщо вони не почнуть робити це зараз, існує серйозна небезпека того, що російські солдати раптово в паніці розбіжаться", - додав експерт.

Росія програє фактично по всій лінії фронту, вважає британський військовий. На тлі цього Кремль домагається окупації Донецької області.

"Путін завжди стверджував, що це "спеціальна військова операція". Він знає, що зима наближається, і це, схоже, відчайдушна спроба Росії спробувати виконати свої початкові цілі, щоб потім піти в зимову паузу. Путін може подивитися і сказати: дивіться, ми досягли успіху в наших амбіціях; він може призупинити війну, а потім потенційно вести переговори із Заходом. Проблема тут, звичайно, в тому, що тільки Путін знає, який його справжній план", - сказав Белл.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...