ЗСУ зірвали ворожу розвідку боєм під Слов’янськом: У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Українські військові не дали російській штурмовій групі провести розвідку боєм у районі села Долина на Донеччині, що за 16 кілометрів від Слов’янська. Воїни ЗСУ дали відсіч ворогу, після чого йому довелося відступити ні з чим, передають Патріоти України.

Окупанти зараз не демонструють значної наступальної активності на фронті, проте продовжують обстрілювати позиції українських військових і населені пункти з артилерії та авіації. Про ситуацію на фронті розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Харківському напрямку противник кидає основні сили на те, щоб не допустити просування українських військ. З території Бєлгородської області окупантами завдано ракетного удару по місту Харкову крилатою ракетою типу "Іскандер".

Окупанти зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли низку міст на Донбасі, у Харківській та Запорізькій області, а також на півдні. Відбулася також низка авіаударів. З літаків ворог вів обстріли поблизу Верхнього Салтова на Харківщині, біля Слов’янська, Сіверська, Серебрянки, Берестового та Спірного на Донеччині тощо.

"На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України. Обстріляв із ствольної артилерії райони Лозового, Посад Покровського, Українки, Партизанського, Любомирівки, Кобзарців та Широкого", – зазначають у Генштабі. Противник триває до трьох носіїв високоточної зброї у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....