ЗСУ змінили динаміку бойових дій на фронті і тепер можуть маневрувати, - глава Пентагону

Збройні сили України змінили динаміку на полі бою і тепер мають можливості для маневру. Їм вдалося зрушити ситуацію на полі бою завдяки прогресу у просуванні в Херсонській області. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє CNN. Він зазначив, що українці "показують себе дуже добре" у війні з росіянами, передають Патріоти України.

"Те, що ми бачимо зараз, – це своєрідна зміна в динаміці поля бою. Вони (ЗСУ – ред.) дуже добре попрацювали в районі Харкова і перемістилися, щоб скористатися новими можливостями. Бої на Херсонщині йдуть трохи повільніше, але вони домагаються прогресу", – зазначив Остін.

У той же час він наголосив, що ЗСУ дуже ефективно застосовують ракетні системи HIMARS. Завдяки використанню цих систем українським воїнам вдалося уразити значний потенціал росіян.

За словами Остіна, успіх ЗСУ на фронті залежить не лише від обладнання, яке у них є. Справа у тому, як вони це обладнання використовують і синхронізують разом усю роботу. Глава Пентагону зазначив, що важко передбачити подальший розвиток подій. Але він наголосив, що США і далі підтримуватимуть Україну у її боротьбі проти російської збройної агресії, і "підтримуватимуть стільки, скільки потрібно".

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: