ЗСУ змусили окупантів відмовитися від штурму Бахмута й продовжили контрнаступ у районі Сватового, - аналітики

Російські війська напередодні спробували просунутися у бік Бахмута та в районі Авдіївка - Донецьк, а також відстояти свої позиції на заході Донецької області. Однак Сили оборони України змусили окупантів відмовитися від штурму міста на Донеччині й продовжили контрнаступальні дії у напрямку Сватового на Луганщині, передають Патріоти України.

Аналітики припускають, що війська РФ відмовляться від повноцінного штурму Бахмута через пов'язані з цим високі втрати. Про це йдеться узведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) від 10 грудня.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили атаки окупантів у районі Бахмута, за 18 км на північний схід від міста – біля Яковлівки, Підгородного та Бахмутського, а також у межах 21 км на південь – поблизу Опитного, Дружби та Курдюмівки.

Водночас російські блогери стверджували, що ЗС РФ "провели штурм" на південь від Бахмута у напрямку Кліщіївки та "відбили" українську контратаку в Опитному. Пропагандисти заявили, що окупанти також продовжують штурмувати укріплення ЗСУ біля Бахмута, де, за їхніми словами, вони досягли незначних тактичних успіхів.Хоча інший російський блогер визнав, що російські війська ще не захопили Опитне і, найімовірніше, не проводитимуть повноцінного штурму Бахмута в найближчому майбутньому через пов'язані з цим високі втрати і витрати. За його словами, окупанти нібито мають намір обійти Бахмут із півдня через Курдюмівку та Кліщіївку й планують просуватися на північ від Бахмута в напрямку Соледара. Він додав, мовляв, українські, як і російські, війська продовжують зазнавати великих втрат біля Бахмута.

Також 10 грудня ЗС РФ продовжили наступальні операції у напрямку Авдіївка – Донецьк. За повідомленням Генштабу ЗСУ, наші воїни відбили ці дії ворога за 37 км на південний захід від Авдіївки в районі Невельського, Перемоги й Новомихайлівки. Воночас міністерство оборони країни-агресора заявило, що російські наступальні операції, які тривають, "витіснили українські сили" з укріпрайонів у напрямку Донецька. Де саме, пропагандисти не вказали. А один із них назвав бої в районі Авдіївки "млявою м'ясорубкою".

Сили оборони України продовжили контрнаступальні дії у бік Сватового на Луганщині. Глава ОВА Сергій Гайдай заявив, що українські військові наближаються до міста. Окупанти визнали, що українські сили періодично атакують їх у районі траси Р-66 біля Сватового, де досягли тактичного успіху. Російські джерела стверджували, що ЗСУ завдали ударів по місту, а також тилу ворога в Новопскові (68 км на північний схід від Сватового) ракетами HIMARS та важкою артилерією.

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...