ЗСУ знищили рідкісний російський 2С4 "Піон": У мережу потрапилор епічне відео

Збройні сили України знищили черговий рідкісний російський самохідний міномет 2С4 "Піон" в районі Вугледара Донецької області, передають Патріоти України.

Як повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, за час повномасштабного вторгнення в Україну документально підтверджено знищення п'ять одиниць 2С4 "Піон", а не документально - 14.

"До повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році на озброєнні російської армії стояли 40 таких САМ, у той час як на зберіганні не менше 300. У свою чергу, зняття зі зберігання і приведення в боєздатний стан цих САМ займає багато часу і є складним технологічним процесом", - зазначив експерт. Коваленко сумнівається, що Росія може серійно розконсервувати 2С4 "Піон" і забезпечувати ними фронт.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...