ЗСУ звільняють території на Луганщині - ворог намагається контратакувати та зазнає великих втрат

Армія України продовжує наступ на Донбасі. У Луганській області на Сватівському напрямку триває робота зі звільнення територій від російських окупантів, передають Патріоти України.

Ворог намагається там контратакувати і несе великі втрати. На Авдіївському та Бахмутському напрямках росіяни намагаються штурмувати позиції ЗСУ, але не можуть прорвати оборону. Про це розповів речник Східного угруповання українських військ Сергій Череватий.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що найжорстокіші бої між ЗСУ та військами РФ йдуть зараз на Авдіївському, Бахмутському та Сватівському напрямках.

За його словами, на Авдіївському та Бахмутському напрямках ворог намагається атакувати – росіяни проводять по декілька десятків штурмів на добу. Окупанти використовують всі види артилерії, реактивні системи залпового вогню, міномети і танки. Однак їм не вдається прорвати оборону ЗСУ.

Також військовий зазначив, що в Луганській області на Сватівському напрямку сили оборони України проводять планомірну роботу зі звільнення своїх територій. Ворог намагається контратакувати, проте несе великі втрати.

"Так, там (на Сватівському напрямку) йде постійна робота зі звільнення української землі, але ми не можемо поки детально про це говорити. Ворог теж намагається там контратакувати, але це завдає йому ще більших втрат. Ситуація контрольована, ситуація ламається, щоб її використовувати більш ефективно", - сказав Череватий. Також Сергій Череватий підкреслив, що для детального коментування ситуації знадобиться ще трохи часу.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...