ЗСУ звільнили уже 44 населені пункти на Херсонщині, загострюється партизанська війна

Українським військовим станом на 14 липня уже вдалося відбити в російських окупантів 44 населені пункти в Херсонській області. Контрнаступ українських сил продовжується. При цьому на окупованих Росією територіях області ведеться активна партизанська війна. Про це розповів в.о. керівника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передають Патріоти України.

Він зазначив, що окупанти продовжують сильно обстрілювати звільнені українськими військовими села. "Більша частина Херсонської області знаходиться під тимчасовою окупацією. Зараз звільнені 44 населених пунктів. Вони дуже сильно страждають, тому що російські окупанти постійно їх обстрілюють. Вони зазнають дуже великих руйнувань. Руйнується інфраструктура, житлові будинки. Ось так "руський мир" хоче знищити нашу державу", – розповів Бутрій.

Також він зазначив, що українці, які перебувають на Херсонщині під російською окупацією, абсолютно не приймають призначену росіянами окупаційну "владу". Загарбники вже почали привозити з РФ і ставити на такі посади росіян, а часто "призначають" керувати колаборантів.

"Місцями це вже просто смішно. Часом (до керівництва долучають – ред.) людей з кримінальним минулим, часом тих, які раніше були вантажниками", – каже в.о. керівника Херсонської ОВА. Бутрій розповів, що в області загострюється партизанська війна, і вона лише посилюватиметься.

"Херсонщина з перших днів фактично протистояла російській окупації. Весь світ бачив багатотисячні мітинги. На сьогодні цей спротив переріс у таку партизанську війну. І я можу вам з впевненістю сказати, що вона не припиниться, а буде лише посилюватися", – зазначив він.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...