ЗСУ звільнили від окупантів один із населених пунктів Запорізької області

Сьогодні, 24 березня, Збройні сили України звільнили кілька населених пунктів. Раніше ЗСУ відбили Лук'янівку в Київській області і проводять контрнаступ по всій лінії фронту в Баришівському районі. А тепер аналогічні радісні новини надійшли із Запорізької області, де українські бійці звільнили село Малинівка. Про ситуацію в Малинівській громаді розповів її голова Володимир Шиш, передають Патріоти України.

З п'яти великих сіл, що входять до складу громади, два села повністю окуповані ворожими військами. Це Любимівка і Новозлатопіль. До сьогоднішнього дня ворог був і в Малинівці. Наразі йде зачистка нашими військами, тому Малинівка звільнена.

На поточний момент ситуація в громаді критична. Окупанти всюди виставили блокпости і нікого не випускають із сіл. В результаті виникають гуманітарні проблеми — з поставками їжі, води і ліків. За словами Володимира Шиша, Малинівській громаді не завадив би "зелений коридор".

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....