ЗСУ звільнили від окупантів ще один населений пункт, війська РФ намагаються вести контратаки, - Генштаб

Підрозділи Збройних сил України на Харківщині звільнили населений пункт Дементіївка Дергачівського району. Водночас противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні. Про це повідомили у вечірньому зведенні за підсумками 84-ї доби протистояння України російському воєнному вторгненню в Facebook Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що російські війська продовжують обстріли української території. У Генштабі конкретизували ситуацію за основними напрямками.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку окупанти обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти Янжулівка і Прогрес, Чернігівської та Сумської областей відповідно. У прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог продовжує обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд, а також за допомогою БПЛА здійснював розвідку з метою виявлення підрозділів наших військ, позицій артилерії і маршрутів висування.

На Слобожанському напрямку, у прикордонних районах Бєлгородської та Воронезької областей, окупанти підтримують у готовності підрозділи протиповітряної оборони.

На Харківському напрямку зусилля противника зосереджено на утриманні зайнятих рубежів і вогневому ураженні підрозділів військ ЗСУ. Рашисти намагалися проводити контратаки з метою відновлення втрачених позицій.

За результатами наступу ЗСУ звільнено населений пункт Дементівка, водночас рашисти ведуть наступ у районі населеного пункту Тернова, бойові дії тривають.

На Слов’янському напрямку окупанти, за підтримки артилерії, вели бойові дії в районі Довгенького, успіху не мали, зазнали втрат. Ворог підвищив інтенсивність ведення повітряної розвідки за допомогою безпілотників. На Донецькому напрямку вів обстріли позицій ЗСУ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння, включно з авіацією.

На Лиманському напрямку окупанти намаються закріпитись на раніше зайнятих рубежах. Військові ворожої армії, використовуючи авіацію, завдали ударів по цивільних об’єктах в районах населених пунктів Тошківка, Золоте, Авдіївка, Володимирівка та Водяне. На Сєвєродонецькому напрямку ворог безуспішно штурмував населений пункт Нижнє.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...