"Зупинити обстріли навряд чи вийде": Військовий експерт розповів, що задумала Росія на Донбасі

У нашої країни і РФ різні бачення в питанні розміщення миротворчого контингенту.

Росія в питанні розміщення миротворчого контингенту на Донбасі "гне" свою лінію, щоб заморозити на довгі роки конфлікт. Наявність миротворців ООН лише вздовж лінії розмежування з ОРДЛО, як хоче РФ, не приведе до стабілізації ситуації. Таку думку висловив військовий експерт, учасник миротворчих місій ООН і операцій багатонаціональних коаліційних сил у різних країнах Владислав Волошин, передають Патріоти України.

Він переконаний, що ставати між ворожими сторонами не найкращий варіант. "Лінія розмежування з ОРДЛО сьогодні має протяжність понад 400 км. Перекривши миротворцями або міжнародними силами цю лінію, чи буде це наближати до миру й стабілізації в регіоні – величезне питання. Моя думка – ні, тому що ніколи миротворці не могли зупинити палаючий конфлікт. Винятком була Боснія, але й там у миротворців ООН вийшло примусити до миру тільки після підтримки НАТО і серйозних бойових дій. Тому не найкраща практика – ставати між двома ворожими сторонами. Зупинити обстріли навряд чи вийде", – розповів Волошин.

Владислав Волошин під час однієї з місій.

За його словами, важливо, щоб під час миротворчої операції місія працювала на певній території й доводила ворожі сторони до мирного врегулювання конфлікту. Але Росія, пропонуючи варіант миротворців уздовж лінії розмежування з ОРДЛО, "вдало" забуває власні дії в Молдові.

"Коли Росія заводила свої "миротворчі місії" під егідою країн СНД, наприклад, у Придністров'ї, то ці нібито "миротворці" не ставали між ворожими сторонами – вони брали під контроль якусь територію, якийсь сектор, робили там зону безпеки, й тільки після цього "місія" працювала", – додав Волошин.

У результаті такі "місії" не розв'язують питання врегулювання ситуації, а навіть навпаки. "І виходять зони заморожених конфліктів – особливо там, де присутня Росія. Там, де вона пропонує свої формати. Думаю, що Радбез ООН це прекрасно розуміє", – додав військовий експерт.

Джерело: Обозреватель

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...