Зупинити в останню мить: Вітренко полетів у США домагатися санкцій проти "Північного потоку-2"

Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко і його радники полетіли в США для консультацій про введення санкцій проти проєкту "Північний Потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на "НВ Бізнес".

Починаючи із понеділка радники голови правління НАК Нафтогаз України Світлана Заліщук та Мирон Василик розпочали своє закордонне відрядження до США, де проводитимуть консультації із представниками державних органів влади, експертами та журналістами. "Сьогодні у закордонне відрядження до столиці США відбув Голова правління НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко", — повідомив НВ Бізнес Максим Білявський, директор з інтегрованих комунікацій НАК Нафтогаз України.

Вже сьогодні вечері за київським часом у нього розпочинаються перші зустрічі.

За словами Білявського, головна ціль делегації НАКу — це переконати американських сенаторів, які є співавторами PEESA/PEESCA, для подання нових змін до законодавства, що вимагатимуть застосування американських санкцій безпосередньо для Nord Stream 2 AG та управлінців компанії. Дана ініціатива вже оформлена в формі поправки до Закону про нескінченні кордони (EFA), який буде розглядатись найближчим часом.

"Ми розуміємо, що EFA — це законопроєкт, пов’язаний з Китаєм, проте часу на зупинку Nord Stream 2 все менше — тому розраховуємо, що члени Конгресу якнайшвидше усунуть будь-які незначні процедурні проблеми в розгляді поправки до EFA", — розповів Білявський.


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...