Зустріч Байдена і Зеленського під час літніх канікул Конгресу США - не випадкова, - політолог

Затверджена дата зустрічі президента США Джо Байдена і України Володимира Зеленського (30 серпня) не є бажаною для України, оскільки відбудеться вже після відзначення Україною Дня Незалежності, проведення установчого саміту Кримської платформи та під час літніх канікул Конгресу США. Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог-американіст Владислав Фарапонов, передають Патріоти України.

"30 серпня – небажана для Києва дата. Україна очікувала провести зустріч президентів у липні, щоб у серпні провести Кримську платформу, на основі чого будувати двосторонні відносини по лінії Вашингтон-Київ з огляду на рівень залучення США до Кримської платформи", - сказав він.

За словами політолога, Вашингтон певною мірою "перетасував карти" і збив із пантелику не стільки Росію, як Україну, оскільки багато сподівань покладалось саме на Кримську платформу.

"Тепер постає питання, на якому рівні будуть представлені США? Ми чули від Ентоні Блінкена підтримку цієї ініціативи, але ми не отримали розуміння того, хто буде представлений на Кримській платформі і яким буде формат", - зазначив він.

Владислав Фарапонов додав, що відтермінування візиту президента України на 30 серпня означає, що "зовнішня політика США змінюється, і це лише один із індикаторів цього процесу". Експерт наголосив, що до того ж 30 серпня – це час літньої відпустки конгресменів.

"І це одна із причин, чому Адміністрація Білого дому не хотіла, щоб візит проходив в липні чи на початку серпня. Я думаю, що США певною мірою перестраховуються", - сказав експерт Коментуючи реакцію конгресменів щодо необхідності перенесення дати зустрічі президентів, Владислав Фарапонов зауважив, що це був очікуваний крок від частини конгресменів.

"Республіканці послідовно критикують політику Байдена щодо Північного потоку-2. Приміром, Тед Круз як один із лідерів консервативних кіл також використовує цю ситуацію на свою користь. Якщо казати виключно про стратегічні заяви і звернення, то ті конгресмени, які і так послідовно виступали проти цього проекту, - просто підсилили свою критику. І сказати, що останні новини змусили більшу кількість республіканців чи демократів змінити свої позиції – також не доводиться", - завершив експерт.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...