Зустріч у "нормандському форматі" : "У них пороху не вистачить", - генерал Романенко пояснив, чому Україну не здадуть Росії

У результаті чергової "нормандської" зустрічі глав 4 держав з питання війни на Донбасі Україна не буде "здана" Росії. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, зазначають Патріоти України.

"Цього не станеться, у них пороху не вистачить", – так генерал прокоментував побоювання, висловлені журналістом Віталієм Портниковим щодо майбутньої зустрічі на вищому рівні.

На думку Романенка, "нормандський формат" слабкий", насамперед, через відсутність у ньому США. За його оцінками, підсумком зустрічі може бути "вирішення тільки питань обміну полоненими і призупинення бойових дій. І можуть бути домовленості щодо того, як просуватися далі".

Еммануель Макрон, Володимир Путін, Ангела Меркель. Водночас він не сумнівається у тому, що, "незважаючи на важкі обставини, є рух вперед" у питанні розведення військ у Станиці Луганській, такий самий рух вперед буде і в двох інших населених пунктах – Золотому і Петровському.

Генерал не передбачає повного припинення бойових дій, проте, з урахуванням того, що "нашим дали можливість відповідати за ситуацією", "наша сторона тепер відповідатиме без страху й сумніву".

Як повідомляв, канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція планують провести саміт у "нормандському форматі"щодо України в Парижі. Захід заплановано на найближчий час.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...