Зустріч у верхах: Зеленський розповів олігархам, хто з них та за що саме платитиме

Для самих товстосумів, як запевняє президент, це теж стало новиною

Володимир Зеленський на зустрічі з бізнес-спільнотою заявив, що олігархи повинні спонсорувати соціальні проекти в державі, зазначають Патріоти України.

"Ми публічно запропонували долучитися до інвестування власникам великого бізнесу. Як в якості інвесторів, так і в якості благодійників. Рінату Ахметову, Віктору Пінчуку, Ігорю Коломойському. Вони беруть на себе відповідальність за вирішення окремих питань", — розповів аудиторії голова держави.

Коломойський повинен вкладати кошти в розвиток інфраструктури Донецької та Луганської областей. Президент додав, що олігарх про це не знає. Оскільки поговорив ще не з усіма великими бізнесменами, оскільки “вони десь ховаються”. Решта вже взяли на себе відповідальність за розв’язання конкретних питань.

“Наприклад, Пінчук зараз забезпечить квартирами 24 сім’ї наших полонених моряків і далі буде займатися допомогою всім військовослужбовцям. Це наша домовленість”, – сказав Зеленський.

З Ахметовим вони домовилися про скасування формули “Роттердам +“, вкладеннях в медицину, інвестиції в інфраструктуру Донбасу. «Перший результат ви вже бачили. 200 швидких для лікарень по всій Україні», – додав він.

"Ні їм, ні вам я не пропоную жодних преференцій. Тільки чесні однакові правила. Жодних монополій — тільки ті правила, від яких ми як країна можемо виграти", — сказав Зеленський.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...