Зустріч Зеленського і Путіна по Донбасу: Розведення знаходиться під загрозою зриву і переноситься на інші дати

Раніше йшлося про те, що розведення сил розпочнеться 7 жовтня, зараз заявляють, що повноцінне відведення розпочнеться 9-го.

За неофіційною інформацією "Нормандська зустріч" і розведення військ на Донбасі перебувають під загрозою зриву. Про це повідомляють в Telegram-каналі "Легітимний" з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Йдеться про розведення сил в Золотому і Петровському на сході України. Зазначають, що все вище керівництво зараз намагається вирішити цю проблему. За даними джерела, "торги" йдуть не тільки з міжнародними партнерами, але вже і всередині країни та з громадськістю теж.

Раніше йшлося про те, що розведення сил розпочнеться 7 жовтня, зараз заявляють, що повноцінне відведення розпочнеться 9 жовтня і триватиме до 12 жовтня. Як пишуть в Telegram-каналі, за планом, 12 жовтня сторони повинні будуть повідомити ОБСЄ про завершення відведення сил і підтвердити готовність перейти до демонтажу фортифікаційних споруд і розмінування.

Зокрема, Росія затягує оприлюднення дати зустрічі в Нормандському форматі для того, щоб Україна зробила не тільки відведення озброєння, але і "ліквідувала" свої фортифікації і мінні поля. Однак українська сторона не хоче виконувати такі вимоги.

15 жовтня має відбутися зустріч ТКГ в Мінську, де підтвердять розведення озброєння, ліквідацію фортифікацій, і розмінування територій. Також задекларують подальші кроки. Як підкреслило джерело, в разі домовленості сторін, в МЗС почнуть готувати зустріч, яка може відбудуться 21 жовтня. Так спочатку вимагали з боку РФ, але дату можуть перенести на пізніше. Зазначимо, що на зустрічі в Нормандському форматі повинні президенти України і РФ Володимир Зеленський з Володимиром Путіним обговорити ситуацію на Донбасі.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...