"Зустрічайте Stormer": Міноборони Великої Британії показало в дії ЗРК, які передають Україні з ракетами Starstreak (відео)

Велика Британія надає потужну підтримку нашій державі й війні з Росією. У Лондоні показали ЗРК Stormer HVM, які незабаром відправлять в Україну з ракетами Starstreak. Україна в межах військової допомоги від Великої Британії отримає 200 таких броньовиків. Тамтешнє міноборони вирішило показати Stormer в дії, повідомляють Патріоти України.

Підтримка України зросте

Міністерство оборони Великої Британії, демонструючи кадри з роботою ЗРК Stormer HVM наголосили, що підтримка нашої держави з боку Лондона залишатиметься непохитною. Крім того, рівень допомоги не зменшиться у порівнянні з 2022 роком або й навпаки навіть зросте. Як доказ своєї підтримки, у відомстві вирішили показати, що може Stormer HVM, який надають Україні.

Що відомо про ЗРК Stormer HVM

Stormer HVM – це система протиповітряної оборони, яку створили на базі бронетранспортера Alvis Stormer. Вона бачить ворожі літаки та гелікоптери на відстані до 18 кілометрів.

Цей комплекс оснащений переносними ракетами Starstreak, їхня швидкість втричі перевищує швидкість звуку. Вони являють собою три дротики, які мають ударні детонатори та розривні боєголовки для багаторазового влучання в ціль.

Маса ЗРК – 12,7 тонни, довжина – понад 5 метрів, максимальна швидкість – 80 кілометрів на годину. Кількість членів екіпажу – 4 особи. Варто відзначити, що Велика Британія вже надавала ці ЗРК Україні минулого року, аде для посилення нашої протиповітряної оборони виділила ще 200 одиниць.

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...