Зусилля Путіна успіхом не увінчалися: Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

У четвер, 28 квітня, німецький Бундестаг підтримав надання Україні важкого озброєння. За надання Україні зброї проголосувала, як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарі розкритикували Шольца за зволікання з наданням зброї для України. Про це повідомляє Spiegel, передають Патріоти України.

Як пише DW, після тижнів суперечок опозиційний Союз і світлофорна коаліція СДПН, Зелених і СвДП у Бундестазі спільно проголосували за поставку важкого озброєння в Україну. Як йдеться в заяві, підписаній лідерами фракцій, це сильний сигнал відповідальності перед Україною та єдності проти загарбницької війни Росії.

Парламентарі наголошують, що Німеччина твердо стоїть на боці України в її боротьбі за свободу. Підтримка права України на самооборону є важливою для захисту миру та свободи в Європі, а також для пошуку дипломатичного рішення.

Під час дебатів за надання Україні зброї лідер фракції Союзу Фрідріх Мерц (ХДС) різко розкритикував на канцлера Олафа Шольца. Оскільки канцер тижнями уникав дискусії про поставки зброї і вагався.

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...