Зусилля сотень оперативників дали результат: В Дніпрі затримано підозрюваного у вбивстві Фаріон. Кілером виявився 18-річний юнак (доповнено)

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон. Фото: Українська правда

Правоохоронці затримали у Дніпрі підозрюваного у вбивстві грмадської діячки Ірини Фаріон. Про це повідомив президент Володимир Зелеський у Telegramв четвер, 25 липня, зазначають Патріоти України.

"Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон. Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб", – написав глава держави.

Зеленський уточнив, що затримано 18-річного хлопця. Зараз тривають необхідні слідчі дії та експертизи.

"Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі… Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди", – додав президент.

Трохи згодом з'явились нові подробиці

Правоохоронці мають достатні докази того, що затриманий у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у громадську діячку Ірину Фаріон. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram у четвер, 25 липня.

"Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України", – написав він.

За словами міністра, правоохоронці перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Зрештою підозрюваного вистежили та встановили особу.

"Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди. Ідентифікація зловмисника та його затримання – кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки. Дякую усій команді", – зазначив Клименко.

Очільник МВС додав, що затриманому 18 років, він – мешканець Дніпра.

"Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо", – резюмував міністр.

"Сягають 40% особового складу": У ЗСУ розповіли про колосальні втрати РФ під Вовчанськом

четвер, 25 липень 2024, 18:44

З початку наступу на півночі Харківської області окупаційні війська втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади та "сточили" два танкові полки - 83-й та 157-й, передають Патріоти України. Як пояснив LIGA.net речник оперативно-та...

"Можливості противника не безмежні": Командувач Нацгвардії дав прогноз, коли війська Путіна стануть в оборону

четвер, 25 липень 2024, 18:00

Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону, передають Патріоти України. "Важко. Але ж наступа...