“Зважаючи на високу суспільну значимість": Зеленський відповів на петицію зобов’язати владу писати “за кошти платників податків” на банерах "Великого будівництва"

Про народ забули - народу не сподобалося

Президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію з пропозицією зобов’язати органи державної влади та місцевого самоврядування на всіх інформаційних матеріалах про використання бюджетних коштів зазначати фразу “за кошти платників податків”. Про це говориться на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

Відповідна петиція була подана 21 вересня і набрала необхідні 25 тисяч підписів ще 20 листопада.

Зеленський зазначив, що підтримує петицію.

“Зважаючи на високу суспільну значимість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об’єктів, включених до програми «Велике будівництво»”, – сказано у відповіді президента.

Зеленський звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням розробити та втілити механізм широкого і доступного інформування громадськості про джерела надходження та ефективність використання коштів на фінансування проєктів будівництва і реконструкції об’єктів інфраструктури в усіх регіонах України. Зокрема, запропонував створити окремий онлайн-ресурс, на якому висвітлюватимуться обсяги та джерела використання коштів у цілях реалізації проєктів програми «Велике будівництво», а також забезпечити посилання на нього на всіх інформаційних матеріалах зазначеної програми.

“Вважаю, що поява такого ресурсу сприятиме не тільки забезпеченню прозорості використання публічних коштів, а й стане стимулом для формування в суспільстві культури сумлінної сплати податків, а отже – сприятиме виведенню частини економіки з тіні”, – зазначив глава держави.

Про результати розгляду порушених питань автора петиції проінформує Кабмін.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...