"Звідси відступати ніхто з нас не буде": Військовий, який під обстрілами витягнув з полум'я побратима, - про ситуацію у Бахмуті (відео)

Днями відомий аеророзвідник на позивний "Мадяр" оприлюднив відео, як на околицях Бахмута один з військовослужбовців під шквальним вогнем, незважаючи на вибухи та полум’я, повзе між воронками від снарядів до охопленої полум'ям автівки, щоб врятувати звідти іншого бійця. Ролик, на якому зафільмовано лише декілька хвилин боротьби за Бахмут, розлетівся мережею. Як все відбувалося – про це в коментарі ЗМІ розповів харків'янин, військовослужбовець Микола Кіріченко, який врятував побратима, батька 6-місячної дитини, передають Патріоти України.

"Спочатку ми почули десь близько звук прильоту, узнали, що був підбитий пікап. Як виявилося - з ворожого ПТРК (протитанкового ракетного комплекса - Ред.), - розповідає Микола Кіріченко. - Я з іншим військовослужбовцем побіг в ту сторону. Поруч з палаючою автівкою побачили пораненого, я почав його тягнути в безпечне місце. В цей час мінометні обстріли тривали та посилювалися. Через деякий час поранений на ім’я Сергій зміг встати на ноги, ми з ним перебігли в безпечне місце, де йому надали медичну допомогу. Навіть не знаю, що мені допомогло не розгубитись в ту мить. Просто побіг рятувати і все".

За словами Миколи Кіріченка, вже згодом він дізнався, що після отримання медичної допомоги Сергій почувається значно краще. Про себе Микола розповідає коротко та скромно: "Мені 25 років, в березні з другом пішов до військомату, згодом потрапив сюди. Про військову обстановку у нас можу сказати наступне: тривають мінометні обстріли. Але щоб не писали російські пропагандисти, звідси відступати ніхто з нас не буде, навпаки, вважаю, що буде тільки наступ".

Своєю чергою, як розповів колега та керівник Миколи Кириченка, Юрій Ничипоренко, свого часу цей військовослужбовець сам написав рапорт, де попрохав, щоб його відправили на передову.

"Микола працює в нашій компанії (вона є лідером з продажів побутової техніки) інженером системи безпеки, - розповів нам Юрій Ничипоренко. - Це професійний технар, якого я довго шукав. Він виявився відповідальною людиною, яка ж до того має прагнення до саморозвитку та велику любов до України. Коли ми всі побачили відео, де Микола рятує іншого військового, то навернулися сльози. Було відчуття гордості за цього хлопця та його вчинок, гордість через те, що ти знаєш цю людину. Він на початку російського вторгнення сам пішов до військкомата, згодом написав рапорт про бажання воювати на передовій".

Джерело: ТСН.ua

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...