Звільнення ініційоване Офісом президента: Гендиректор "Укроборонпрому" йде з посади, - ЗМІ

Цього року уряд перетворив державний концерн "Укроборонпром" на АТ "Українська оборонна промисловість". Юрій Гусєв, очолював "Укроборонпром" під час реорганізації, йде з посади. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в галузі, передають Патріоти України.

За словами джерел видання, рішення про його звільнення ініційоване Офісом президента. Водночас джерела кажуть, що особливої причини для цього немає. "Особливої причини [звільнення] – немає, з міністром [з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним] домовилися полюбовно розійтися", – каже джерело з керівництва фракції "Слуги народу" і додає, що Гусєв "виконав свій обов'язок перед президентом", – реорганізувати концерн у компанію.

Очікується, що нове акціонерне товариство очолить нова людина. Призначення наступника може відбутися у середу, 28 червня. Серед потенційних наступників називають заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергія Боєва та генерального директора ДП "Завод імені В.О. Малишева" Германа Сметаніна. Сам Гусєв, як передбачається, може стати послом, наприклад, в Чехії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...