Звільнення Херсона розв’язує руки ЗСУ, над військами РФ нависла велика загроза: ЗМІ спрогнозували нові "жести доброї волі"

Звільнення Херсона, який був понад вісім місяців під окупацією російських військ, розв’язує руки Збройним силам України. Над путінською армією нависла велика загроза, оскільки наступним деокупованим містом може стати Мелітополь. Про це повідомляє Telegram-канал "Досьє Шпигуна". Примітно, що його веде співробітник однієї зі спеціальних служб РФ, передають Патріоти України.

Автор зазначив, що наступні бої розгортатимуться навколо запорізько-мелітопольського напрямку. Російське військове керівництво це розуміє, тому намагається зміцнити позиції 58-ї загальновійськової армії (в/ч 47084) за рахунок мобілізованих росіян.

"За вже сумною традицією на найважливіший напрямок перекидають ще не обстріляних бійців", – пише автор.Їхнім завданням буде утримання Токмака як важливого залізничного вузла забезпечення російської армії на всьому південному напрямку. Трикутник Пологи – Верхній Токмак – Камиш-Зоря є ключовим центром логістики важкої військової техніки для окупантів.

Але, як зазначається, звільнення Херсона розв'язує руки українським захисникам не лише можливістю передислокації підрозділів, а й маневруванням техніки. Йдеться, зокрема, про РСЗВ HIMARS та САУ М109.

"Хоч би як бадьоро не рапортував генерал-лейтенант Конашенков про знищення чергової партії американських поставок, реальність така – жодної установки РСЗВ HIMARS на території України знищити не вдалося", – уточнив автор.

За його словами, така ж історія з використанням українськими військовими високоточних снарядів M982 Excalibur, які становлять ще більшу загрозу для російських загарбників, ніж HIMARS. В України їх просто більше і б'ють дуже точно. Російські війська досі не знайшли можливості придушення сигналу наведення Excalibur. "Якщо цю проблему не буде вирішено найближчим часом, ймовірність нових "жестів доброї волі" вкрай висока", – констатував він.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....