Звільнення Куп'янська: Чому він важливий і чи реально це за 72 години, - Жирохов

Звільнення Куп'янська (Харківська область) від окупантів є дуже важливим для українських сил. Оскільки це місто є ключовим залізничним центром для російських військ. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповів військовий експерт Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

Чому це важливо?

"Куп'янськ дуже важливий. Якщо наші війська зможуть його звільнити, то це є дуже важливим фактором. Тому, що місто є важливим залізничним центром, оскільки російська логістика, вона досі знаходиться підв'язана саме під залізницю, а не, наприклад, під автомобільні шляхи", - пояснює Жирохов виданню.

Прогноз аналітиків про 72 години

На думку експерта, точно стверджувати, що про звільнення Куп'янська саме за 72 години (як про це вранці повідомляють в Інституті вивчення війни, не можна.

"Не розумію з чого вони (аналітики ISW - ред.) роблять такі висновки...Тому, що окрім цього напрямку, у нас є як мінімум ще два інших напрямки для наступу, який йде. Тому як Генеральний штаб може перекидати резерви для таких термінів - важко сказати...Але якщо це і станеться, то це дуже потужна перемога", - зазначив Жирохов.

Він пояснив, треба розуміти, що будь-який наступ - це втрата техніки й особового складу, тому наскільки швидко підходять резерви нашим військам невідомо.

"Простіше кажучи, всі ці терміни (стосовно звільнення Куп'янська - ред.) залежать від резервів і як швидко вони надходитимуть, оскільки крім Харківської області є й Херсонська область і Донбас, які не можна теж втримати без цього", - підсумував Жирохов.

Нагадаємо, сьогодні у традиційному звіті аналітики американського Інституту вивчення війни ISW повідомили, що українські війська досягли значних успіхів у Харківській області та наступають на Куп’янськ, а тому можуть звільнити населений пункт протягом наступних 72 годин.

Не мало важливим є і звіт Генштабу, який вранці проінформував, що ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Так, за 3 дні наші воїни просунулися вже на 50 кілометрів.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...