"Звільнення України переноситься на зиму і весну": Генерал спрогнозував, коли закінчиться війна

Війна в Україні триватиме ще щонайменше півроку. Восени Збройні сили України можуть повністю зупинити просування ворога по всій лінії фронту і бути готовими до контратаки на окремих напрямках. Такий прогноз озвучив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, для успіху української армії необхідні масовані та швидкі поставки озброєнь від західних союзників.

"Американці декларували транш на 3 мільярди, зокрема, на ППО, артилерію, боєприпаси, велике їм спасибі. Але в поясненні було сказано, що для певних зразків техніки ця проплата передбачена на роки вперед. Тобто це не концентрована, не швидка допомога", - сказав Романенко в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Якщо так і буде продовжуватися, то, за оптимістичними прогнозами, можна розраховувати на виконання завдань з оборонної операції, по зупинці просування противника в цей осінній сезон по всій лінії фронту, каже генерал.

"За наявності після вчинення цих дій певного резерву можуть бути контрнаступальні дії на окремих напрямках. Наприклад, на Херсонському", - зазначив Романенко.

Він додав, що співвідношення сил з точки зору потенціалу, як і раніше, на користь Росії. У путінської армії артилерії в гіршому для них прогнозі в шість разів більше, ніж у ЗСУ.

Щоби завершити оборонні дії, необхідно поставити Україні стільки ж озброєнь, скільки було поставлено за перші півроку війни. Але виходячи з того, що декларується, цього не планується.

"Щоби звільнити всю Україну – очевидно, що це переноситься на зиму і на весну, як вони кажуть - треба забезпечити поставки Україні в чотири рази більше, ніж було до цього (...) При такому розкладі з поставками і забезпеченням ми розуміємо, що, провоювавши півроку, треба готуватися щонайменше до ще півріччя війни. Тому що тут діють об'єктивні закони. Кількість може перерости в якість, але кількість не забезпечується", - резюмував Романенко.

“Двадцять п’ять років тому": Сі Цзіньпін пообіцяв "ніколи не забути" бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді

вівторок, 7 травень 2024, 16:38

Президент КНР Сі Цзіньпін пообіцяв “ніколи не забути” смертоносне бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді. Про це він заявив під час європейської поїздки, пише Bloomberg, передають Патріоти України. Як зазначається, заява Сі Цзіньпіня посилює ро...

Путін готовий до невеликої військової операції проти НАТО: Голова військової контррозвідки Польщі оцінив загрози

вівторок, 7 травень 2024, 16:30

Російський президент Володимир Путін уже готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Це може бути Нарва чи шведський острів. Про це сказав керівник служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Строжик, передають Патріоти України. За й...