Звільнений Зеленським посол у Вашингтоні натякнув на проблеми з візитом президента до США, за котрі гарант має нарікати тільки своїм

Замість того, щоб скористатись досвідом та зв'язками досвідченого дипломата, котрий має унікальні знання про ситуацію на американському владному Олімпі, на Банковій вирішили не чекаючи побачення Зеленського з Трампом відправити Чалого у відставку

Валерій Чалий, колишній посол України у США

Майбутній візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки нині готують не співробітники українського посольства у Вашингтоні чи Міністерства закордонних справ, а безпосередньо Офіс президента України та Білий дім. Про це повідомив журналістам 21 липня на виборчій дільниці в американській столиці колишній посол України в США Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

«Тепер це вже їхнє питання. Я зараз не бачу потреби у додаткових порадах, нова влада має свої ідеї, свою динаміку», – сказав Чалий. За його словами, конкретну дату візиту Зеленського зараз прогнозувати складно, оскільки певні шанси вже втрачені.

«Свого часу, одразу після інавгурації президента Зеленського, у нас було вікно можливостей для швидкого візиту. Але, думаю, зараз обрана правильна тактика – не гнатися за датами, а добре підготуватися», – пояснив дипломат.

Чалий ухилився від прямої відповіді на запитання, що саме заважає організувати візит і чому американська сторона досі не погоджує дату приїзду Зеленського, лише натякнувши пресі, що «як комусь може буде дивно, є проблеми, які треба вирішувати вже сьогодні». Дипломат не пояснив, що саме він має на увазі.

Раніше Чалий оприлюднював дві можливі дати для поїздки Зеленського до США: або серпень (коли президент України відвідає тільки Вашингтон), або вересень (коли цей візит буде поєднаний із участю у дебатах на сесії Генеральної асамблеї ООН).

25 червня тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що дата візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів для зустрічі з президентом цієї країни Дональдом Трампом ще не визначена, проте США дуже зацікавлені якнайшвидше визначитись з датою і порядком денним.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...