Звільняв Сєвєродонецьк і Лисичанськ: Загиблому під Іловайськом командиру 51-ї ОМБр присвоєно звання героя України


Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України полковнику Павлу Півоваренку, який загинув під Іловайськом 2014 року. Відповідний указ №630/2021 опублікований на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Півоваренку Павлу Васильовичу - полковнику (посмертно)", – зазначається в документі.

Офіцер народився 2 вересня 1975 у місті Радомишль Житомирської області в сім’ї військовослужбовця.

Після закінчення школи навчався у суворовському училищі, а після у Харківському гвардійському вищому командному танковому училищі. Вже під час служби у війську закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Командував танковими підрозділами - від взводу до батальйону, був заступником командира 30 окремої механізованої бригади.

На початку російської агресії служив у місті Київ в штабі Оперативного командування.

22 травня був призначений в. о. командира 51 ОМБр після відсторонення Володимира Яцківа з посади командира бригади через брак організації, що призвів до втрат у бою під Волновахою.

В якості командира бригади Павло Півоваренко брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та низки інших населених пунктів.

Офіцер загинув у серпні 2014 року під час виходу з Іловайського котла.

1 жовтня того ж року його було поховано на Кушугумському кладовищі в Запоріжжі як останки невстановленої особи під номером 3191.

За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довели, що поховане тіло належать саме українському офіцеру Півоваренку. Медичне обстеження показало, що полковник був поранений в ногу, отримав пошкодження спини і загинув внаслідок влучання уламку в голову.

Перепоховання останків командира 51-ї окремої механізованої бригади відбулося 22 липня 2016 року в Києві на Лук’янівському кладовищі.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...